Szava Község Önkormányzata az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve ezennel kiírja a 2021. évre a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot felsőoktatási hallgatók és felsőoktatási tanulmányokat kezdeni kívánó fiatalok számára.

Pályázati felhívás meghirdetése: 2020. október 01.

Pályázat leadási határideje: 2020. november 05.

 

Letölthető dokumentumok:

Hirdetmény

"A" Típusú pályázati kiírás

"B" Típusú pályázati kiírás

 

A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer célja az esélyteremtés érdekében a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok felsőfokú tanulmányainak támogatása. E cél elérésének érdekében a kormány mind központi költségvetési, mind pedig önkormányzati forrásokat is mobilizál. A Bursa Hungarica többszintű támogatási rendszer, amelynek pénzügyi fedezeteként három forrás szolgál: a települési önkormányzatok által nyújtott támogatás; a megyei önkormányzatok által nyújtott támogatás és a felsőoktatási intézményi támogatás. A Bursa Hungarica ösztöndíj intézményi részének forrása a felsőoktatási intézmények költségvetésében megjelölt elkülönített forrás, melyet a felsőoktatási intézmények folyósítanak.

 

A pályázat menete:

 

A pályázat beadáshoz az EPER-Bursa rendszerben egyszeri regisztráció szükséges, melynek elérése: https://bursa.emet.hu/paly/palybelep.aspx

 

majd a kinyomtatott regisztrációs lapot aláírva le kell adni a Harkányi Közös Önkormányzati Hivatal Műszaki Osztályán a kötelező mellékletekkel együtt.

 

A pályázat kötelező mellékletei: pályázati űrlap, hallgatói jogviszony igazolása, a pályázó és vele egy háztartásban élők jövedelem-igazolása a kérelem benyújtását megelőző hónapra vonatkozóan (munkáltató által kiállított igazolás, vállalkozó esetén NAV által kiállított igazolás), igazolás az állandó bejelentett lakhelyről.

 

Amennyiben kérdése lenne, vagy segítséget szeretne, úgy a www.emet.gov.hu/bursa hungarica weboldalon, vagy a Szava községi Önkormányzaton az 72/379-054-es telefonszámon, vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen teheti meg.

 

Sikeres pályázást kívánunk!