Önkormányzatunk a „kulturális alapellátást támogatása 1000 fő alatti kistelepülések számára” címmel kiírt pályázaton nyert 300.000 Ft-ból szervezett programok fő célja az volt, hogy a lakosság számára olyan szolgáltatásokat is hozzáférhetővé tegyen, amelyek igénybevételére nincs lehetőségük.

Ezt a célt a programjaink teljesítették, hiszen a felnőtteket és gyerekeket egyaránt sikerült a kulturális világhoz közelebb hozni. A programokról a visszajelzések pozitívak voltak, a lakosság örömmel vett részt rajtuk, és remélik, hogy több kulturális programot sikerül a jövőben szervezni, amin ismét szívesen részt vennének.

Programjaink:

-              40 fő 2018. 03. 22-én a Pécsi Nemzeti Színházban tekintette meg a Padlás című előadást.

-              30 iskolás korú gyerek 5 felnőtt kíséretében2018 04. 03.-án a Zsolnay kulturális negyedbe látogatott, ahol a planetáriumban a csillagok között utaztak aztán az interaktív varázstérben ismerkedtek a fizika törvényeivel végül a Rózsaszín kiállítást tekintették meg.

-             2018. május 17.-én 28 óvodás korú gyerek a Zsolnay kulturális negyedben található Bóbita bábszínházba látogattak, és a Terülj terülj asztalkám című előadást nézték meg.

-              a maradék keretösszegből 2018. május 28.-án 7 fő óvodai dolgozó, pedagógus nap alkalmából megtekinthette a pécsi Apáczai Csere János Nevelési Központban A legyetek jók ha tudtok című előadást.

Remélem sikerült egy kis részét átadni a fent leírtakban annak az örömnek és elégedettségnek, amit a programokon résztvevő emberek és a programok szervezői és segítői éreztek.  Ezúton köszönjük az Emberi Erőforrások Minisztérium támogatását.

Közreműködtek:

-              Zsolnay Kulturális negyed

-              Bóbita bábszínház

-              Pécsi Nemzeti Színház

-              Apáczai Csere János Nevelési központ

-              Tom-Túra Kft.

Résztvevők száma: 105 fő

Pécsi Nemzeti Színház Fotótár

Zsolnay Kultúrális Negyed Fotótár

 

 Szava: 2018.július 25.

 Haszillóné Lovas Beatrix                                                      Letölthető PDF fájl

        polgármester